Taula per la pobresa

Taula de la pobresa és va crear al setembre del 2013, prenent de referència la taula del Banc d’Aliments.

Aquesta taula està formada per representants polítics, personal tècnic, l’Església Evangèlica Llibertat, Rey de Reyes, Ajuda a Quart Món, Càritas, Centre Obert Don Bosco,  Fundació Marianao i l’Esplai Eixida.

Les accions consensuades a la taula són:

- Tallers i Cursos per a les persones usuàries de Serveis Socials. Formació específica per a usuaris i usuàries de serveis socials, incorporada en els plans de treball de les persones ateses per Serveis Socials i serveixen no únicament per oferir formació, sinó també per establir complicitat, xarxes de suport i d’intercanvi de coneixement per a les persones que hi participen.

El disseny dels cursos oferts s’ha fet tenint en compte les necessitats de les persones destinatàries, la diversificació per barris, la perspectiva de gènere i l’horari de disponibilitat per a les persones que tenen criatures escolaritzades.

Són les treballadores/s i educadores socials dels barris qui, tenint en compte la seva situació, trajectòria i pla de treball, apunten als cursos als i a les usuàries. Els tallers que es realizen són: cuina eficient, costura, bricolatge, economia domèstica I informàtica

Projecte Impulsar l’autoocupació per fer emergir l’economia submergida. té com objectiu general millorar l’ocupabilitat de persones que es troben en situació d’atur de llarga durada i/o que treballen en l’economia submergida.

Projecte dirigit a persones que s’acosten als serveis socials que es troben en situació d’atur de llarga durada, que esgoten les prestacions i/o amb feines poc qualificades i no reconegudes en l’economia submergida.

La formació té una gran part dedicada a facilitar la seva incorporació en el mercat de treball formal i acompanyament constant per afavorir l’apoderament de les persones treballadores.
 
- La botiga solidària: El banc d’aliments per a persones que en un moment donat necessiten d’aquest servei de suport. Actualment en són beneficiàries unes 2.400 famílies santboianes i funciona diàriament gràcies al treball conjunt entre l’Ajuntament i les persones voluntàries que hi dediquen el seu temps.
- Beques de Menjador. Actualment més de 120 infants disposen de beques menjador amb el suport de l’Ajuntament ja que no formaven part de les ràtios que estableix la Generalitat de Catalunya i per tant, tot i necessitar-ne no en disposaven. Actualment, sí. 
- Casal d’hivern per als nens i nenes. Actualment 138 infants tenen la possibilitat de participar al casal d’hivern.Pendent d’aprovació

Comments