Plenari del pacte


17 de novembre de 2015: Plenari monogràfic sobre educació

19 de nov. 2015, 3:03 publicada per Inclusió Santboi

Aquest dimarts 17 de novembre va tenir lloc el Plenari del pacte per la inclusió a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer centrat en el tema de l'educació i el seu paper decisiu en la igualtat d'oportunitats. El professor de la Universitat de Barcelona Xavier Martínez-Celorrio va explicar de quina manera el sistema educatiu es mou en una funció dual i contradictòria, d'una banda generant oportunitats entre els infants i joves d'entorns més desafavorits i, d'altra, reproduint les desigualtats ja existents en la nostra societat. Alhora va apuntar les necessitats i les oportunitats de millora del sistema educatiu català tot posant l'accent en la inversió en l'educació i el lideratge i iniciativa del professorat.

A l'arxiu adjunt trobareu la presentació de les dades locals corresponents al plenari:
 

25 de març de 2015: Plenari monogràfic sobre polítiques socials

8 d’abr. 2015, 5:12 publicada per Inclusió Santboi   [ actualitzat el 8 d’abr. 2015, 5:16 ]

El passat dimecres 25 de març a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer va tenir lloc el Plenari del pacte per la inclusió al qual es va convidar al consultor social expert en polítiques de Benestar Fernando Fantova. A més de la ponència de l'expert convidat es va fer una aproximació a l'evolució del mercat de treball i de les condicions de vida de la població de Sant Boi de Llobregat que podeu consultar a la presentació adjunta.

3 d'abril de 2014: Plenari monogràfic sobre la pobresa

9 d’abr. 2014, 6:33 publicada per Inclusió Santboi   [ actualitzat el 9 d’abr. 2014, 6:40 ]

El passat dijous 4 d'abril va tenir lloc el Plenari del Pacte per la Inclusió i la Cohesió social que es va centrar en la pobresa. Va participar de la sessió monogràfica el professor de sociologia de la UPF Sebastià Sarassa que va aportar elements d'anàlisi i reflexió sobre els sectors més vulnerables i la necessitat d'afrontar el risc de pobresa infantil. Podeu veure en la fitxer adjunt la presentació de les mesures municipals vinculades a la inclusió social dels àmbits de Benestar i Ciutadania i Governança 

13 de juny de 2013: Plenari temàtic sobre Habitatge

3 de jul. 2013, 4:08 publicada per Igualtat Santboi   [ actualitzat el 3 de jul. 2013, 4:13 ]


Plenari del Pacte per la inclusió
El passat 13 de juny de 2013 va tenir lloc la reunió del Plenari del Pacte per la inclusió que es va centrar en el tema de l'Habitatge. Durant la sessió es van presentar les dades disponibles sobre l'accés a l'habitatge a la ciutat i sobre les principals mesures municipals impulsades. Per tal d'aportar element de reflexió i anàlisi vam comptar amb la presència del professor d'economia de la UPF José García Montalvo que va fer una ponència sobre la dinàmica del mercat de l'habitatge en l'actual context de crisi econòmica. I, finalment, es va fer una presentació de la Taula d'Habitatge, formada per entitats socials i institucions públiques. 


Aquí trobareu les presentacions i la documentació vinculada:


1-4 of 4